Skip to main content

Begoniapark 1215

Westouter

Welkom

Beste,

met trots stellen Karure en Gemeente Heuvelland Begoniapark1215 aan u voor, een stijlvol woonproject gelegen in Begoniapark te Westouter. Het geniet tegelijk van de charme en rust van Heuvelland en een perfecte ontsluiting in diverse richtingen (Poperinge, Ieper, Noord-Frankrijk) dankzij het omliggende verkeersnet.

Die bijzondere troeven prikkelden Karure om hier in samenwerking met de Gemeente Heuvelland een weldoordacht nieuwbouwproject bestaande uit 12 lichtrijke woningen op te trekken. Woningen die voldoen aan alle hedendaagse normen inzake duurzaamheid, dit ter vervanging van de 7 bestaande woningen uit de jaren 80. Dit kadert binnen het principe van zuinig ruimtegebruik en herwaardering van het nieuwbouwaanbod waar de gemeente werk van maakt. 10 woningen zijn bedoeld als privéwoning (W3-W12) en 2 woningen (W1-W2) zijn bestemd voor het OCMW.

De 10 woningen door Karure aangeboden worden voorzien in 2 volumes, telkens bestaande uit 2 bouwlagen, aan de straatzijde afgewerkt met een lessenaarsdak en aan de kant van het wandelpad bestaande uit een plat dak wat de diversiteit tussen de woningen onderling verder benadrukt. De woningen worden voorzien in bruingetinte gevelstenen. Voor de hellende daken wordt er gewerkt met vlakke pannen (leigrijs). De volumes worden op een onderlinge afstand van 3 meter ingeplant.

Voldoende glaspartijen zorgen voor maximale lichtinval en vrijheid.

Bij het ontwerp van de woning staan kwaliteit en comfort voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan de praktische indeling, bergruimte en privacy. Daarnaast wordt er bijzondere aandacht besteed aan zowel thermische als akoestische isolatie.

Eén van de vele troeven van het project is de uitgekiende prijskwaliteitsverhouding van de woningen.

Ook als belegging of 2de verblijf zijn deze woningen een aanrader en beschikken ze over vele troeven, waaronder de bijzondere charme van Heuvelland. Ontdek alles over het project Begoniapark 1215 op de volgende pagina’s van deze brochure en geniet van de rijke mogelijkheden die ons project te bieden heeft. Uw ervaring ? We horen het graag!

Inplanting
en architectuur

Elke woning heeft zijn eigen karakter met een bewoonbare oppervlakte van 117 tot 120 m². Ze beschikken allemaal over 3 slaapkamers en er is voor elke woongelegenheid een parkeerplaats voorzien op de centrale parkeerzone. Elke woning beschikt ook over een privatieve tuinzone met fietsenberging. Een combinatie van genuanceerd gevelmetselwerk en houten schrijnwerk dat terugkeert in alle woningen creëert een uniform en karaktervol geheel dat zeer goed opgaat in de omgeving. Daarnaast wordt er gekozen voor kwalitatieve materialen.

Dit project combineert 2 gelijkvloerse (1 bouwlaag) half-open bebouwingen met 10 woningen bestaande uit gelijkvloers + verdiep (2 bouwlagen). Verder voorziet het project in een ruime open keuken, een leefruimte, zitplaats en wasplaats/berging op het gelijkvloers. Bij het ontwerp van deze appartementen staan kwaliteit en comfort voorop.

De architectuur is tijdloos en gevoed met klassevolle genuanceerde tinten. De manier van metselen geeft een karaktervol en modern uitzicht dat zeer goed opgaat in de omgeving. Daarnaast wordt er gekozen voor hoogwaardige materialen.

Deze energiezuinige woningen vormen meteen een meerwaarde in het kwalitatieve nieuwbouwsegment in de regio

Ligging

Begoniapark 12-15 Westouter

Westouter ligt als deelgemeente van Heuvelland diep in de Westhoek tegen de Franse grens. Aan de Zuidflank is het omgeven door ondermeer de Rodeberg en de Zwarteberg, waarmee het dorp zowat vergroeid is. Met een oppervlakte van 11,8 km² is het de 3de grootste gemeente van Heuvelland en telde het eind 2021 ongeveer 1.400 inwoners. De nieuwbouwwoningen zelf zijn centraal gelegen, op wandelafstand van het dorpsplein en in de onmiddellijke nabijheid van het nog te ontwikkelen landelijke groenproject langs de Meersstraat.

Inplanting

Westouter

Tussen berg en dal

Westouter lijkt wel ingekaderd door het heuvelachtige landschap van de Zwarte- en de Rodeberg, wat, u raadt het al, een ongebreidelde waaier aan recreatiemogelijkheden biedt. De wandel- en fietsregio bij uitstek, met unieke verblijfsmogelijkheden (gîtes en vakantiewoningen) als verborgen parels in de natuur. Ook aan gezellige cafeetjes en lekkere eetadresjes geen gebrek.

De kabelbaan op de Rodeberg serveert je bovendien een uniek zicht op de Franse buren, op Poperinge en bij helder weer krijg je zelfs de kust te zien. Met Ieper als historische trekpleister in de buurt wordt het lokale aanbod dan weer versterkt met alles wat men van een stad verwacht.

Extra groene long

Het dorp krijgt er straks bovendien een extra groene long bij. De plannen liggen klaar om ter hoogte van de Meersstraat een uitbreiding te realiseren op de centrale recreatiezone met evenementenweide en een landelijk waterproject en uitkijktoren.

Met een volks kermisweekend, de jaarlijks Belcanto Classic, De Highland Run , Spot op West,.. geven we slechts enkele voorbeelden van het bruisende verengingsleven in het dorp.

Conclusie; t’is goed wonen in Westouter.

Aankoopproces

De aankoop van een woning als gezinswoning, investering of tweede verblijf is een belangrijke beslissing. Net daarom is het aangewezen te kopen bij een bedrijf dat u alle zekerheden en garanties kan bieden. Vertrouwen is cruciaal in dit proces. Je kan hiervoor rekenen op de jarenlange ervaring van de ontwikkelaars en het projectteam. De aankoop van een woning is een stappenplan van de verkoopovereenkomst tot de authentieke akte en van de opstart van het bouwproces tot de oplevering.

De verkoopsovereenkomst

Het model van de verkoopovereenkomst (de compromis) wordt opgemaakt door de notaris rekening houdend met de specifieke eigenschappen van het project en 100 % conform de Wet Breyne (waar van toepassing). Deze overeenkomst wordt ondertekend door koper en promotor. Ze beschrijft op een duidelijke manier de woning en vermeld de onderverdeling in grondwaarde en constructiewaarde. Op de grondwaarde zullen 10 % verkooprechten worden geheven en op de constructiewaarde 6 of 21 % BTW. Na de ondertekening van de verkoopovereenkomst wordt een voorschot betaald van 5% op de verkoopprijs door overschrijving binnen de 7 dagen.

De authentieke akte

De notariële akte wordt op voorstel van de notaris binnen de 4 maanden na ondertekening van de verkoopovereenkomst verleden. U heeft uiteraard de mogelijkheid om u te laten bijstaan door uw eigen notaris zonder bijkomende kosten. Bij de akte betaalt u het saldo van de grondwaarde (grondwaarde – voorschot) vermeerderd met de verkooprechten (10%), de aktekosten, de provisie of het forfait van de aansluitingskosten nutsvoorzieningen en de reeds uitgevoerde werken aan de woning volgens het schema vermeld op de verkoopovereenkomst (waar relevant) vermeerderd met de BTW (6/21%).

Het bouwproces

Tijdens het bouwproces wordt u bijgestaan door een individuele klantenbegeleider. Hij/zij is uw eerste aanspreekpunt en staat in voor de begeleiding bij het personaliseren en afwerken van uw woning. U ontvangt alle informatie betreffende het verloop van de bouw, de te bezoeken toonzalen van onze bouwpartners en de belangrijke sleuteldata. Hij/zij organiseert de planbesprekingen en werfbezoeken met u op afspraak. Kortom van start tot oplevering een adviseur met kennis van zaken die uw vragen beantwoordt. In het verkoopslastenboek staan het bouwproces, de klantenbegeleiding en de algemene en bijzondere voorwaarden beschreven. De facturen van de uitgevoerde werken, volgens het schema vermeld in de verkoopovereenkomst en akte, deze worden toegestuurd per post en/of e-mail en zijn betaalbaar binnen de 14 dagen. Deze worden vergezeld van een attest van de architect die bevestigt dat de werken conform zijn uitgevoerd.

De oplevering

Na voltooiing van de werken wordt een rondgang georganiseerd in de woning. Hiervan wordt een schriftelijk verslag en procesverbaal opgemaakt. Bij een volledige afwerking en na betaling van de laatste schijf wordt overgegaan tot de sleuteloverhandiging ! Welkom in uw nieuwe stek !

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is fundamenteel"