Skip to main content

Woningen
Mézières-en- Brenneplein

7 comfortabele en lichtrijke woningen
in hartje Watou

Welkom in Watou

Beste,

Nieuwbouw in hartje Watou, op een loopje van het gezellige marktplein, in de schaduw van het recente aangelegde Brennerpark en deel uitmakend van een totaalproject, waarbij de hele centrumsite op de kruising van de Moenaardestraat en de Douvieweg werd heringericht.

Welkom op het Mézières-en-Brenneplein, waar Art of Building in een laatste fase van een totaalproject kiest voor de bouw van 7 comfortabele en lichtrijke woningen en een pleinfunctie die voorziet in 15 extra openbare parkeerplaatsen. Op het Mézières- en-Brenneplein speelt de architectuur met originele kleuren en duurzame materialen waardoor de uitstraling perfect past in kunstdorp Watou en er tegelijk een tijdloze uitstraling wordt gecreëerd.

De woningen bieden comfort en zijn heel leefbaar door hun oppervlakte en hun lichtinval. Er is aandacht voor het comfort van de terrassen zodat elke toekomstige eigenaar beschikt over een private buitenruimte die rechtstreeks grenst aan de woning.

Ook als belegging of 2de verblijf zijn deze woningen een aanrader en beschikken ze over vele troeven, waaronder het kunstzinnige karakter van het grensdorp Watou, de rust en tegelijk toeristische rijkdom van de Westhoek enerzijds en de nabijheid van de Kust anderzijds. Gezien de schaal van het project zal dit bovendien leiden tot een uiterst gezellige buurt, waar het fijn vertoeven, is.

Verderop volgt een overzicht met de indeling en oppervlaktes van de woningen. Voor verdere details verwijzen we naar de bijgevoegde bouwplannen. Ontdek alles over Nieuwbouw-wonen op het Mézières-en-Brenneplein op deze pagina en geniet van de rijke mogelijkheden die de site te bieden heeft.

Uw ervaring ? We horen het graag!

Inplanting en architectuur

Het project bestaat uit 4 woningen aan de linkerzijde van de centrale toegangsweg en 3 op de rechterzijde. Elke woning heeft haar eigen karakter met een bewoonbare oppervlakte van +/-120 tot 130 m².

Ze beschikken allemaal over 2 of 3 slaapkamers en minstens 1 parkeerplaats/carport of inpandige garage. Eén van de vele troeven van het project is de uitgekiende prijskwaliteitsverhouding.

Bij het ontwerp van de woningen staan kwaliteit en comfort voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan de praktische indeling, bergruimte en privacy. Door zowel elke woning te voorzien van voldoende glaspartijen kan men genieten van maximale lichtinval, wat de kwaliteit van het wooncomfort verhoogt. Daarnaast wordt er bijzondere aandacht besteed aan zowel thermische als akoestische isolatie.

De architectuur is tijdloos en gevoed met klassevolle donkerrood genuanceerde tinten. Het metselwerk heeft een karaktervol en modern uitzicht dat zeer goed opgaat in de omgeving. Daarnaast wordt er gekozen voor hoogwaardige materialen zoals aluminium schrijnwerk.

Deze energiezuinige nieuwbouwwoningen vormen absoluut een meerwaarde in het kwalitatieve nieuwbouwsegment in de regio Groot-Poperinge

Ligging

Mézières-en-Brenneplein in Watou

De site is rustig gelegen in de dorpskern van Watou, maar geniet tegelijk van de bereikbaarheid van Poperinge op minder dan 7 km, de charme van Noord- Frankrijk juste a côté en de nabijheid van de Kust, voor elk wat wils dus. Ook de natuurlijke rijkdom van Heuvelland en de IJzervallei zijn trekkers die steeds meer mensen naar de streek brengen…

Watou:
Dorp van hoge gisting

Watou : Kunst, rust en ruimte. Watou, het dorp aan de schreve! Voor velen één of enkele dagen er tussenuit om een Kunstenfestival tussen taal en beeld te beleven of om te luisteren naar Gregoriaanse gezangen.

Maar in Watou kan je ook wandelen en fietsen, gastronomisch tafelen of genieten van een streekbiertje.

Kunstenfestival

Tijdens de zomermaanden juli en augustus vormen diverse locaties in het dorp een tentoonstellingsruimte voor Poëzie en Kunst. Verschillende centrale figuren schonken Watou ondertussen een blijvend aandenken: de Communicatiepaal van Prof. Beeckman, 1985; het Claus - silhouet van R. Raveel, 1993 en het Watou - mozaïek van H. Heyrman, 1988 zijn er enkele van.

Lekker

Watou is naast kunst ook bekend als brouwersdorp. Twee brouwerijen, Sint-Bernardus en Brouwerij Van Eecke, leveren een uitgebreide selectie streekbieren. Het Brouwersmonument (A. Vandroemme, 1982) bevestigt trouwens deze stelling. De nieuwe Sint-Bernardussite met bezoekerscentrum net buiten het dorp, is in die context dan ook een van de vele places to be.

De bonde, gebruikt bij de visvangst, symboliseert de Watouse verbroedering of ‘jumelage’ sinds 1985 met Mézières-en-Brenne, een waterrijk gebied in het Franse departement Indre. Dat verklaart meteen de voor de handliggende benaming van de nieuwbouwsite

In de Sint-Bavokerk in Watou tref je de twee praalgraven aan van de eerste graven van Watou, Karel van Ydeghem en Maria van Cortewyle en de grafsteen van de mysticus K.L. Grimminck.

En tot slot een weetje: de Fazantenheuvel in de Stoppelweg is één van de hoogste punten (62m) van Watou. Op 30 april 2000 werd er een oriëntatietafel geplaatst.

Verkoopsplannen

De nieuwbouwwoningen aan het Mézières-en- Brenneplein zijn een realisatie van


Projectcoördinatie en klantenbegeleiding